За изключително опасна маневра на шофьор сигнализира читател на Plovdiv24.bg. От видеото,

...
</TD
>За изключително опасна маневра на шофьор сигнализира читател на Plovdiv24.bg. От видеото,
Коментари Харесай

На косъм от трагедия: Шофьор за малко не мина през краката на семейство с детска количка в Пловдив

За извънредно рискова маневра на водач алармира четец на  Plovdiv24.bg.  От видеото, което той ни изпрати се вижда, че пред Мол Пловдви Плаза на една от пешеходните пътеки вместо лидер на шкода да спре и да направи път на хората, които са с преимущество и които в действителност към този момент са на пътеката, той ги заобикаля, влиза в насрещното и продължава.

Подобни случки навръх това място са много чести, настояват живущи. Шофьори на коли всеобщо паркират пред входа на магазина, с което лимитират видимостта на останалите участници в придвижването. Там са обособени и две Т-образни кръстовища и има сложени знаци за възбрана за паркиране, които обаче всеобщо не се съблюдават.

Ето мощните думи на нашия четец:

Днес историята, която ще ви опиша, ни потапя в свят на неблагоразумие и евентуална покруса. Точно пред МОЛ Плаза, един татко постепенно се придвижва с количката на своето дете, захожда да пресече на пешеходната пътека. Докато всички останали водачи отстъпват, дават преимущество на уязвимия пешеходец, един необмислен водач с " Шкода " със регистрация РВ5643СН реши да работи по напълно различен метод. За водача с Шкодата, преимуществото на живот очевидно е незначителна цена за бързината и безразсъдството му.

Все повече водачи следват идеологията: " Вашето право на живот не ми интересува, аз съм стопанин на пътя! " Това става все по-често в нашето суетно и безмилостно всекидневие, където уважението към пешеходците заема второстепенна роля.

Нека тази история да ни подсети за значимостта на един човешки живот, който сигурно надвишава всичко останало. Нека си напомним и за хората, които към този момент не са измежду нас, поради сходно държание. Нека се покажем по-отговорни и състрадателни на пътя, като придадем на сигурността и уважението преимущество пред всеки различен интерес.

Преди да натиснем газта, дано си спомним за тази тежка история. Дали ще изберем да бъдем по-търпеливи и по-внимателни, или да продължим да се държим като безразсъдни господари на пътя, е решение, което всеки един от нас би трябвало да вземе. Защото зад всеки живот стои семейство, което го обича, и скъпите мигове, които ни носят наслада. И един път изгубени, те в никакъв случай няма да се върнат.

Може би време е да се събудим и да създадем пътищата по-безопасни, като осъществим сърцата си с схващане и съчувствие към всички към нас. Нека споделим историята, с цел да притеглим вниманието към казуса и да се стремим дружно към по-благоразумно и безвредно на следващия ден за всички нас

А ти, който шофираше, в случай че четеш това, желая да ти напомня, че на пътя не сме сами. Твоето решение да нарушиш разпоредбите за придвижване беше безконтролно и извънредно рисково. Бащата беше с тил и по никакъв метод нямаше по какъв начин да те види. Бих употребявал учтива форма, само че за теб почитание нямам. Надявам се да си стигнал там, за където си бързал.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР